Hrad Trosky získal Křišťálový špendlík

Nejoceňovanějším hradem nebo zámkem Libereckého kraje je podle uživatelských recenzí na Mapách Google hrad Trosky.

Jedná se o ocenění pro hrady a zámky napříč Českem, které se mezi návštěvníky těší nejlepším online hodnocením. Sošky, které vychází ze „špendlíků“ na Mapách Google, navrhl designér František Jungvirt ze studia KLIMCHI a vyrobili je skláři v Kamenickém Šenově.

Křišťálového špendlíku si velice vážíme, protože je to ocenění přímo od našich návštěvníků. Vnímáme jej jako výsledek naší péče o hrad. Často jde o mravenčí práci, která na první pohled není vidět, bez ní by ale hrad působil neutěšeně. Je pro nás také motivací posouvat se neustále dopředu, rozšiřovat služby, udržovat areál čistý a upravený, a v rámci možností se věnovat každému jednotlivci, který hrad navštíví," říká Pavlína Suchomelová, kastelánka hradu Trosky.

Mezi nejoceňovanější hrady a zámky v Libereckém kraji patří dále zámek Sychrov nebo Skalní hrad a poustevna Sloup. I tyto památky získaly od svých návštěvníků velmi vysoká hodnocení.

Křišťálový špendlík na závěr prázdninové sezóny postupně obdrží hrady a zámky v každém kraji Česka. Kompletní seznam oceněných hradů a zámků ze všech krajů bude znám na přelomu srpna a září 2023 a zveřejněn bude také na www.kristalovyspendlik.cz.

Čerpáno z: www.kristalovyspendlik.cz.